
Hankkeen blogi
Projektblogg
Graduntekijän mietteitä tutkimusmatkan päättyessä
Vuoden kestänyt graduyhteistyö Nuorten hyvä elämä -tutkimushankkeen kanssa on tulossa päätökseen ja on aika katsoa taaksepäin kiitollisena siitä, kuinka mielenkiintoisen vuoden yhteistyö on tarjonnut. Kulunut vuosi yhteistyötä tehden on tarjonnut silmiä avaavia kokemuksia tutkimuksen parissa ja osoittautunut osallistavammaksi kuin ennalta odotin.
Kaikki järjestyy
Nuorten huolenaiheisiin pitää tarttua kuuntelevalla korvalla ja niiden syntyä pyrkiä ehkäisemään riittävän aikaisin, jo ilmaantuneiden mielenterveysongelmien hoidon kehittämisen rinnalla.
Mikä tekee elämästä hyvää?
Hyvä elämä muodostuu usein monista arkisista asioista. Nuori lähettiläämme Sumu Posio on kuvittanut oman hyvän elämänsä osatekijöitä uudessa sarjakuvassaan. Lue alta, mikä Sumulle on tärkeää ja mikä vahvistaa hänen voimavarojaan ja tekee elämästä merkityksellistä.
Miltä nuorten hyvä elämä näyttää sarjakuvan keinoin?
Tiede- ja tutkimusviestintää on mahdollista toteuttaa erilaisin keinoin. Yksi suosiotaan kasvattava tapa on hyödyntää erilaisia visuaalisia keinoja, kuten sarjakuvia osana tutkimusviestintää. Tässä hankkeessa tiedeviestinnän eri ulottuvuuksien ideointi ja testaaminen on yksi keskeistä tehtävistä. Olemme saaneet toteuttaa tätä tehtäväämme yhteistyössä nuoren oululaisen sarjakuvataiteilijan Sumu Posion kanssa.
Aluekehittäminen hyvinvoinnin luojana ja sosiaalinen kestävyys sitä turvaamassa
Aluekehittämisellä on suuri rooli nuorten hyvinvoinnin luomisessa. Aluekehittämisen tavoitteena on luoda muutosta, joka lisää alueiden elinvoimaa ja alueen ihmisten hyvinvointia. Oikeastaan siis yksi sen tavoitteista on turvata ja luoda hyvinvointia ja aluekehittäminen onkin tiukasti kietoutunut hyvinvointiin.
Nuorilla on paljon annettavaa
Eri taustaisia nuoria kuultuamme tiedämme jo, että nuorilla on huolia. Oleellista on, kuinka onnistumme vahvistamaan heidän voimavarojaan. Luommeko heille riittävästi mahdollisuuksia? Entä tunnistammeko, kuinka paljon nuorilla on yhteiskunnassa annettavaa?
Nuorten ääni kuuluviin
Nuorten näkemysten aito huomiointi yhteiskunnallisessa päätöksenteossa on tällä hetkellä erityisen tärkeää. Asiantuntijoiden keskuudessa ollaan varsin yksimielisiä siitä, että nuoret kuuluvat koronasta pahiten kärsineisiin väestöryhmiin. Moni on joutunut elämään pitkään eristyksissä ja jättämään väliin tärkeät sukupolvikokemukset, kuten valmistujaiset ja koulujen päättäjäiset. Koronan aiheuttamia vaurioita terveyteen, toimeentuloon ja sosiaalisiin suhteisiin paikataan vielä kauan.
Hankkeen sivut avattu
Täältä löydät tietoa hankkeen sisällöstä, tekijöistä ja julkaisuista.