Nuoret lähettiläät

Nuoret aikuiset Oulusta, Vaasasta ja Helsingistä osallistuvat innovatiiviseen, nuorten näköisen tutkimusviestinnän kehittämiseen ja tutkimustulosten levittämiseen kirjoittamisen, kuvataiteen ja musiikin keinoin.

 

Eemeli Uotila

Olen Eemeli, 24-vuotias nuori mies Helsingistä. Löysin hankkeen Lalalow-yhtyeen solistin kautta ja kuulin, että hankkeeseen etsitään mukaan 20-29-vuotiaita nuoria. Osallistun hankkeeseen tuottamalla musiikkia hankkeen sisältöihin Elia Sonder -artistinimellä.

Minua kiinnosti erityisesti hankkeen ajatus "nuorten hyvästä elämästä" ja sitä kautta innostuin lähtemään hankkeeseen mukaan. Ajattelin että sovin hyvin kohderyhmään niin ikäni, taustani kuin musiikkini puolesta. Olen tehnyt musiikkia vuosien ajan erilaisten ihmisten kanssa ja sen tekeminen on intohimoni - kuluuhan sen parissa aikaa päivittäin. Musiikki on osa hyvää elämää!

Ida Henriksson

Osallistun tähän hankkeeseen musiikintekijänä, luomme hankkeelle kappaleen ja minä toimin sanoittajana sekä laulajana. 

Olen töissä videotuotantoalalla ja teen lisäksi omaa musiikkia - tuotan, sanoitan sekä laulan. Lähdin hankkeeseen mukaan tuottaja-kaverin innostamana. Kiinnostuin siitä, miten hanke keskittyy oman sukupolveni elämään ja siihen, mikä meille on tärkeetä. Olen innoissani siitä, että saan tuoda meille tärkeitä asiota esiin musiikin kautta!

Linkki musiikkiin: https://linktr.ee/hapyascanbe

Inka Sipura

Olen aluetieteen maisteriopiskelija Vaasan yliopistosta. Aluetieteilijänä olen kiinnostunut kestävästä kehityksestä ja sen alueellisista vaikutuksista. Erityiseksi mielenkiinnonkohteeksi on noussut sosiaalisen kestävyyden tematiikka.

Hyvinvoinnin lähettilääksi Nuorten hyvä elämä -hankkeeseen lähdin tuodakseni esiin aluetieteen näkökulmaa nuorten hyvinvoinnista blogitekstin avulla. Nuorten hyvinvointi ja alueiden elinvoimaisuus ovat toisiaan ruokkivia voimavaroja ja kirjoituksellani haluan tuoda esiin näiden yhteyksiä ja tärkeyttä.

Sumu Posio

Olen Sumu Posio, 26-vuotias kirjallisuuden opiskelija Oulusta. Koen taiteen yhdistävänä tekijänä erilaisten ihmisten välillä, ja osallistunkin hankkeeseen digitaalisen sarjakuvan keinoin.  

Olen aina ilmaissut itseäni ja ympäröivää maailmaa tekstien sekä kuvitusten kautta. Nuoreksi lähettilääksi lähdin mukaan voidakseni levittää sarjakuvan ilosanomaa osana tutkimus- ja tiedeviestintää. Haluan myös seisoa nuorten puolella – meissä on paljon älyä ja kykyä muuttaa maailmaa, kunhan saamme äänemme kuuluviin.

Lalalow

Lalalow on kahden oululaisen nuoren aikuisen, Ninan ja Tommin, muodostama yhtye. Industrial-/elektronista pop-musiikkia soittava yhtye tekee ja tuottaa kaikki kappaleensa itse. Hankkeessa olemme käyttäneet Lalalow´n kappaletta The Door. Yhtyeen jäsen Nina kertoo, että hän kirjoitti kappaleen reilu 20-vuotiaana pohtiessaan tulevaisuutensa suuntaa, joten kappale tuntui sopivan erityisen hyvin hankkeen henkeen.

Yhteistyö hankkeen kanssa on ollut mieluista, sillä elämme aikaa, jossa useilla nuorilla aikuisilla on pitkittynyt identiteettikriisi. Eri ovia tai mahdollisuuksia on liikaa, mutta toisaalta ne eivät aukea kovin helposti ja oikeiden ovien ja portinvartioiden löytäminen on mutkikasta. Haluamme antaa tukemme erityisesti avoimelle keskustelulle siitä, että se, että suuri osa nuorista aikuisista kokee haasteelliseksi löytää niitä oikeita ovia ja polkuja, ei ole aina heistä itsestään riippuvaista.